Seura

Oulun Olutseura ry

Oulun Olutseura on toiminut alusta alkaen aktiivisesti edistämällä olutkulttuuria Pohjois-Suomessa. Se tiedottaa olueen liittyvistä asioista kuluttajille jäsenkirjeillä, lehtikirjoituksilla ja tapahtumaosallistumisilla sekä palkitsee olutkulttuuria edistävää toimintaa ja järjestää jäseniltoja esitelmineen, panimo- ja olutfestivaalivierailuja, koulutustilaisuuksia ja oluttempauksia.

Arvokkaimpina huomionosoituksina on jaettu seuran viiri kunniakirjoin sekä olutseuran jäsenelle myönnetty ”Vuoden Vaahto” -palkinto ansiokkaasta toiminnasta olutkulttuurin edistämisessä ja vaikuttamisessa. Palkintoja ovat saaneet niin yritykset kuin yksityisetkin olutkulttuurin vaalijat ja ystävät.

Oulun Olutseuralla on kolmetoista kannattajajäsenravintolaa, joista osa ylpeilee komealla messinkisellä tunnuslaatalla. Kaikki kantapaikkamme ovat aktivoituneet mukaan paremman olutvalikoiman ja tarjoilun puolesta. Kannattajajäsenravintolat ovat St Michael, Public House Graali, Cafe Kuluma, Oluthuone Leskinen, Jumpru Pub, Heinäpään Oluttupa, Tuisku Pub, Bar&Grill Kauppuri5, Cafe Rooster, IHKU, Toripolliisi, Zivago ja Pub Mallaskellari. Näissä kannattajapaikoissa jäsenet kokoontuvat kuukausittain jäseniltoihin joka kuun ensimmäinen tiistai klo 18.00 – muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Samalla kuullaan uusimmat olutuutiset ja nautitaan mukavasta yhdessäolosta ja kannattajapaikkojen tarjoamista jäseneduista. Jäseniltojen pitopaikat käyvät ilmi toimintasuunnitelmasta ja ne ilmoitetaan myös jäsenkirjeessä etukäteen.

Olutseura järjestää jäsenilleen mielenkiintoisia olutmatkoja tapahtumiin ja panimoihin edullisesti.

Oulun Olutseura ja sen jäsenet ovat edesauttaneet ja tehneet aloitteita uusien oluiden saamiseksi kuluttajien huulille. Schlenkerla-savuolut ja Weltenburger Kloster ovat Oulun Olutseuran ansiosta Alkon valikoimissa.